Dragon Productions

"Dansen is zingen met je lichaam" - Maggie Boogaart

DRAGON PRODUCTIONS van 1994 tot en met eind 2009:
Choreografe/danseres Maggie Boogaart is de oprichtster van Dragon Productions. Van 1994 tot eind 2009 heeft ze
16 avondvullende danstheater-producties gemaakt in NYC, Münster en Amsterdam en zo'n 20 korte choreografieën. Sinds 2010 woont ze in Parijs en creëert internationaal. Boogaart is bekend om haar krachtige, eigenzinnige vertolkingen en creaties.

“Boogaart’s krachtig en wilde bewegingsidioom”
(Dans)

“bewegingen zijn beurtelings weids en krachtig, of juist beklemmend en beperkt“ (Uitkrant)

“ausdrucksstarke Bewegungen, Typisch für Boogaart’s Tanztheater” 
(Münstersche Zeitung)


1994 t/m 2009 historie & ontwikkelingen van Dragon Productions
Meer over leidster & choreografe Maggie Boogaart...
Over het logo...

2010 > creaties Maggie Boogaart na sluiting van Dragon Productions


Kenmerk:

Boogaart's werk staat bekend als vernieuwend binnen de eigen discipline. 
Intens, rauw, diepgaand en "ik herken mijzelf in deze gevoelens" zijn uitspraken die vaak klinken uit de mond van publiek na afloop van onze voorstellingen. Kenmerkend is haar vergaande onderzoek naar de werking van de menselijke psyche op beweging en de verbeelding hiervan in danstheater; dit vanuit haar eigen expressieve, dynamische bewegingsidioom (ontstaan vanuit training in krachtige, expressieve moderne danstechnieken en samenwerking met kunstenaars uit diverse disciplines) waarin ze herkenbare menselijke gevoelens verwerkt tot diepgaande betekenisvolle bewegingen die het publiek direct raken en letterlijk & figuurlijk ‘bewegen’.  

"Uniek is de wijze waarop Boogaart een relatief ontoegankelijke kunstvorm als moderne dans, toegankelijk weet te maken voor een breed publiek, zónder artistiek kwalitatief concessies te doen". (Henrike van Engelenburg)

Missie:                                                                   
Vanuit haar eigen krachtige & expressieve bewegingsidioom creëert de choreografe eigenzinnige, prikkelende danstheatervoorstellingen met steeds nieuwe bewegingsvormen. Onze missie is een zo krachtig mogelijke communicatie te realiseren met een divers publiek middels onze voorstellingen en workshops. 

"Waar kun je mensen raken, en hoe kun je met zoveel mogelijk mensen iets gelijkaardigs voelen,  dat is de uitdaging voor mij in de podiumkunsten."
(Alain Platel)

De performers communiceren via hun bewegingen direct met het publiek en ontketenen zo reacties/ gevoelens/ energie: de performer als spiegel voor de toeschouwer, zodat deze zichzelf hierin kan herkennen en met deze informatie/bewustwording verder groeien... 

"the body doesn't lie" - Martha Graham 

Daarnaast zoekt Boogaart voortdurend uitdagingen om haar grenzen te verleggen in non-verbale en communicatievaardigheden en theatrale zeggingskracht. Dit doet zij d.m.v. samenwerking met dansers & kunstenaars uit andere disciplines. Inspiratie voor Boogaart's werk zijn sociaal-maatschappelijke thema’s die haar intrigeren en létterlijk in beweging zetten en de hieruit voortkomende bewegingsonderzoeken. Deze bewegingsonderzoeken vormen tevens de voedingsbodem voor de workshops die ze ontwikkelt bij de diverse voorstellingen (o.a. voor CKV onderwijs en het bedrijfsleven) en het doceren van de Martha Graham Techniek aan professionals en op dansvakopleidingen in binnen- en buitenland.

"Beweging is vooruitgang en lost blokkades op" - deelnemer Boogaart's workshop